Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Όλυμπος: Βαριά τραυματισμένος χωρίς τις αισθήσεις του ο ένας ορειβάτης, πιο ελαφρά ο δεύτερος

 

Μεγάλη κινητοποποίηση


Επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή Καλόγερος - 55χρονος έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις - Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία ειδικά οχήματα και 16 άνδρες της Πυροσβεστικής

Συναγερμός για τη διάσωση δύο ατόμων στην περιοχή Καλόγερος, στον Όλυμπο σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία λίγο πριν τις 4 το απόγευμα (15:45). Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 55χρονος έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει χάσει τις αισθήσεις του, ενώ ένας 37χρονος έχει τραυματιστεί πιο ελαφριά.


Η Πυροσβεστική δέχθηκε τηλεφώνημα από κινητό τηλέφωνο από τους δύο ορειβάτες, οι οποίοι έδωσαν το στίγμα τους και ζήτησαν τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο, προφανώς διότι έχασαν τον προσανατολισμό τους ή εγκλωβίστηκαν σε κάποιο σημείο κατά την αναρρίχησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ορειβάτες που βρίσκονταν στην περιοχή Λιβάδι, την ίδια που συνέβη το τραγικό περιστατικό του περασμένου Σαββάτου, έπεσαν στο κενό, σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ο ένας σοβαρά.
Ο 37χρονος ενημέρωσε την Πυροσβεστική μέσω κινητού και ειδοποίησε για την κατεπείγουσα επέμβαση των μονάδων διάσωσης, καθώς ο 55χρονος φέρεται να έχει χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και δεν ανταποκρίνεται στις προσπάθειες του συντρόφου του να τον ξυπνήσει, καθώς έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 3 ειδικά οχήματα και 16 ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου