Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Έτσι σκότωσαν την Ελένη: Οι γροθιές, το χτύπημα με σίδερο, ο βιασμός και το φρικτό τέλος

 

Το μαρτύριο της 21χρονης φοιτήτριας στα χέρια των δολοφόνων της – Λεπτό προς λεπτό οι τελευταίες στιγμές του κοριτσιού στα χέρια του 19χρονου Αλβανού και του 21χρονου Ροδίτη - Φρίκη και ανατριχίλα από τις αποκαλύψεις ....

Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που δολοφονήθηκε η 21χρονη Ελένη έχουν προκαλέσει οργή στο πανελλήνιο. Οι τελευταίες της στιγμές προκαλούν ανατριχίλα και είναι αδύνατον να χωρέσει σε ανθρώπου νου η φρικαλεότητα του εγκλήματος.

Η νεαρή φοιτήτρια φέρεται να έκανε απέλπιδες προσπάθειες να γλιτώσει από τα χέρια των βιαστών και δολοφόνων της, στις τελευταίες βασανιστικές στιγμές, προτού την πετάξουν τραυματισμένη στη θάλασσα.

Οι λεπτομέρειες για τα όσα πέρασε στα χέρια του 19χρονου Αλβανού και του 21χρονου Ροδίτη λύγισαν ακόμα και την ανακρίτρια που αδυνατούσε να πιστέψει την ωμότητα των πράξεων τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι περιέγραψαν στην απολογία τους με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν στην εξοχική κατοικία του 21χρονου Ροδίτη καθώς και τις τελευταίες στιγμές του θύματος.
Μέχρι και οι έμπειροι αξιωματικοί σοκαρίστηκαν από την ψυχραιμία και νηφαλιότητα του 19χρονου αλβανικής καταγωγής κατηγορουμένου, ο οποίος ενώ είχε ήδη ομολογήσει, τους περιέγραφε ξανά τη διαδρομή για το σπίτι στο οποίο οι δύο νεαροί βασάνισαν την Ελένη.
«Σαν να έλεγε κάποια απλή ιστορία, ένα παραμύθι», είπε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός στη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα όσα έγινα γνωστά, η Ελένη είχε δώσει ραντεβού με τον 19χρονο Αλβανό κάτω από το σπίτι της. Της είχε πει πως θα περάσει να την πάρει για να πάνε μία βόλτα.

Όπως φάνηκε και στο βίντεο ντοκουμέντο, ο νεαρός πηγαίνει στο σπίτι της φοιτήτριας και την καλεί να κατέβει κάτω. Εκείνη κατέβηκε μετά από περίπου 10 λεπτά, χαιρετώντας και φιλώντας τον μελλοντικό της δολοφόνο.

Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο συναντά και τον 21χρονο Ροδίτη ο οποίος της λέει πως θα πάνε όλοι μαζί στο εξοχικό του.

Εκεί ξεκινούν όλα...

Οι δύο νεαροί ζητούν από την Ελένη να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις μαζί. Εκείνη αρνείται και τότε αρχίζει ο μεγάλος καβγάς. Τη χτυπούν με γροθιές και χαστούκια ενώ παίρνουν το ηλεκτρικό σίδερο και τη χτυπούν με δύναμη στο κεφάλι. Η 21χρονη ζαλίζεται και πέφτει ημιλυπόθυμη στο πάτωμα. Εκείνοι προσπαθούν να τη συνεφέρουν ενώ όπως παραδέχτηκαν είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Τους παρακαλεί να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά αρνούνται υπό το φόβο της καταγγελίας στην αστυνομία. 

Οι δύο κατηγορούμενοι βάζουν την Ελένη γυμνή στη θέση του συνοδηγού με την προϋπόθεση να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, το οποίο επιζητούσε η ίδια απεγνωσμένα. «Πρέπει να το τελειώσουμε απόψε», φέρεται να λέει ένας εκ των δύο και αντί για το νοσοκομείο κατευθύνεται στην ερημική παραλία της Φώκιας στους Πευκούς. 

Τα όσα ακολουθούν προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη φρίκη. Οι δράστες φέρονται να βίασαν την κοπέλα η οποία ήταν σε τραγική κατάσταση και στη συνέχεια την πέταξαν στα βράχια. Η άτυχη κοπέλα ήταν αδύνατον να σωθεί. Βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Μέσα από τις καταθέσεις, αποκαλύπτεται πως οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η απόπειρα πνιγμού είχαν γίνει δύο ώρες πριν από τον πνιγμό, ενώ σημειώνεται ότι τα τραύματά της ήταν δυνητικά θανατηφόρα από μόνα τους, αν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός.

Οι αποτρόπαιες πράξεις των δύο κατηγορουμένων δεν εξαντλούνται στο χτύπημα στο κεφάλι της Ελένης με ηλεκτρικό σίδερο, αλλά και στις πράξεις τους πριν και μετά από το έγκλημα. Υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν ότι κακοποιήθηκε βάναυσα, ενώ αφού οι κατηγορούμενοι πέταξαν την άτυχη Ελένη στα βράχια της παραλίας Φώκιας, επέστρεψαν στο εξοχικό στη Λίνδο για να εξαφανίσουν τα τεκμήρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δυο κατηγορούμενοι ήταν τόσο ψύχραιμοι που αφού γρονθοκόπησαν στο κεφάλι την Ελένη, αφού της πέταξαν ένα σίδερο στο κεφάλι και την έγδυσαν και την πέταξαν ζωντανή στο βράχια, επέστρεψαν στο τόπο που βασάνιζαν την κοπέλα, καθάρισαν το σπίτι και πήγαν ξανά στην απομακρυσμένη παραλία. Εκεί πέταξαν τα ρούχα τους, τα ρούχα της κοπέλας, τα σφουγγάρια, τη σφουγγαρίστρα και το σίδερο με το οποίο τη χτύπησαν. Μετά πήγαν σπίτι τους και κοιμήθηκαν. Στο σπίτι του Ελληνα κατηγορούμενου, οι άνδρες της Αστυνομίας, εκτός από τα αίματα εντόπισαν και τη βάση του σίδερου, το οποίο βρήκαν οι δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού.

Στη φυλακή οι δράστες

Υπό άκρα μυστικότητα και κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας οδηγούνται στις φυλακές, οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας και μεταφέρονται προσωρινά σε ξεχωριστά σωφρονιστικά ιδρύματα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Πιο συγκεκριμένα, ο 19χρονος Αλβανός οδηγείται στις φυλακές της Αυλώνας, ενώ ο 21χρονος Ροδίτης στα Γρεβενά.

Η απολογία του 21χρονου

Πρώτος απολογήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας ο 21χρονος, εκφράζοντας εισαγωγικά την λύπη του και λέγοντας ότι έχει μετανιώσει για την συγκάλυψη των πράξεων του συγκατηγορουμένου του, υποστηρίζοντας ότι ψεύδεται ασυστόλως και ότι του αποδίδει πράξεις που ο ίδιος τέλεσε.
Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι την 27η Νοεμβρίου 2018 ο 19χρονος τον ρώτησε εάν είχε ελεύθερο το σπίτι του στους Πεύκους κι αν ήθελε να πάρουν εκεί μια φίλη του.

Αφού την παρέλαβαν από την οικία της, υποστήριξε ότι ο 19χρονος οδηγούσε το όχημα, η 21χρονη κάθισε στη θέση του συνοδηγού και ο ίδιος στην καρότσα. Στο σπίτι στους Πεύκους, όπως ισχυρίστηκε, ήπιε ένα ποτό με την 21χρονη ενώ ο 19χρονος δεν ήπιε και ακολούθως άρχισαν να ερωτοτροπούν. Ισχυρίστηκε ότι είχαν επαφή και ότι η 21χρονη προσέβαλε μετά την πράξη τον 19χρονο. Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι γέλασε και τότε ο 19χρονος έπαθε υστερία, την έβρισε και ακολούθως την χτύπησε στο πρόσωπο με μπουνιές. Ισχυρίστηκε ότι ενώ η 21χρονη ήταν στο έδαφος την έπιασε ο 19χρονος από τον λαιμό, έπιασε το ηλεκτρικό σίδερο και την χτύπησε με μανία στο πρόσωπο.

Υποστηρίζει ότι ο ίδιος ήταν σε κατάσταση σοκ, ότι φοβήθηκε και ότι η 21χρονη δεν αντιδρούσε, ενώ όταν του είπε να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο εκείνος πίστευε ότι είχε πεθάνει και του είπε να ξεφορτωθούν το πτώμα απειλώντας τον ότι αν ενημέρωνε κάποιον τότε θα είχε αντίποινα.

Ο 21χρονος υποστήριξε ότι πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ότι ο 19χρονος έβαλε στη θέση του συνοδηγού την 21χρονη και εκείνος του έδινε κατευθύνσεις από την καρότσα.

Ενώ, όπως είπε, πίστευε ότι θα άφηνε το άψυχο σώμα της στο δρόμο ο 19χρονος την πέταξε από τον δρόμο κάτω στη θάλασσα.
 
Ισχυρίστηκε ότι επειδή ο 19χρονος είναι γνώστης πολεμικών τεχνών φοβήθηκε.
Αιτήθηκε εξάλλου να εξεταστεί το ηλεκτρικό σίδερο για δακτυλικά αποτυπώματα και εξέταση DNA όσο και να υποβληθεί ο συγκατηγορούμενός του σε τοξικολογικές εξετάσεις.

Πρότεινε εξάλλου ως μάρτυρα υπεράσπισής του μια πρώην σύντροφό του, που ζει εκτός Ρόδου.

rodos foititria 2

Η απολογία του 19χρονου

Απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας ο 19χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας εισαγωγικά ότι προέρχεται από μια φιλήσυχη οικογένεια και ουδέποτε έχουν δώσει την παραμικρή αφορμή για οποιαδήποτε αρνητικό σχόλιο εις βάρος τους.

Τόνισε ότι φοιτεί στην δεύτερη τάξη της Επαγγελματικής Σχολής του ΟΑΕΔ στην ειδικότητα των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ότι εργάζεται με τον πατέρα του κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.
Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την φοιτήτρια μια εβδομάδα πριν το μοιραίο συμβάν και κατόπιν ανταλλαγής λογαριασμών στο Facebook και μιας πρώτης συνάντησής τους κατά την διάρκεια της οποίας είχαν έρθει σε επαφή, συμφώνησαν να πάνε εκδρομή στη Λίνδο και να μείνουν στην οικία του 21χρονου φίλου του τον οποίο γνώρισε στο γυμναστήριο όπου αθλείται.

Ισχυρίστηκε ότι τύγχανε ζευγάρι με το θύμα και ότι ο 21χρονος φίλος του ήθελε να συνευρεθεί μαζί της και μεθόδευσε την μετάβασή τους στην οικία του εν αγνοία του για το σκοπό του αυτό.
Υποστήριξε ότι όταν μετέβησαν στην οικία στους Πεύκους ο 21χρονος έγινε προκλητικός και επιτακτικός στο να συνευρεθεί ερωτικά με την 21χρονη.

Διατείνεται ότι όταν η τελευταία αρνήθηκε υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός που εξελίχθηκε σε χειροδικία και στην απειλή ότι δεν θα την άφηνε να φύγει από το σπίτι. Υποστηρίζει ότι η 21χρονη προειδοποίησε τον συγκατηγορούμενό του ότι θα ενημέρωνε τις Αρχές και τότε εκείνος, που τελούσε, όπως και ο ίδιος, υπό την επήρεια αλκοόλ, της επιτέθηκε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.

Υποστήριξε ακόμη ότι ενώ η 21χρονη αιμορραγούσε ο ίδιος τον εκλιπαρούσε να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας και ότι εκείνος τον προέτρεψε να την βάλουν στο αυτοκίνητο χωρίς να τον ενημερώσει για τον τελικό προορισμό.

Ισχυρίζεται ότι όταν έφτασαν σε μια βραχώδη περιοχή και ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση «σοκ» αντιλήφθηκε τις προθέσεις του, υποστηρίζοντας παραπέρα, ότι απειλούσε και τον ίδιο και ότι χωρίς την συμμετοχή του πέταξε το σώμα της στην θάλασσα λέγοντάς του «τώρα θα το τελειώσουμε, γιατί αυτή θα με στείλει φυλακή».

Σημειώνεται ότι προσέβαλε επιπλέον ως απολύτως άκυρη την προανακριτική του ομολογία, όπως είχαν προαναγγείλει οι συνήγοροί του.

Η κατ' αντιπαράσταση εξέταση

Κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασής τους οι δύο κατηγορούμενοι δεν απέκλιναν από τα όσα υποστήριξαν απολογούμενοι μόνοι τους, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλο την ευθύνη για το έγκλημα τόσο στο πρώτο στάδιο αυτού όσο και στο δεύτερο.
Επικράτησαν στιγμές μικρής έντασης και ο ένας απεκάλεσε τον άλλο ψεύτη χωρίς όμως η διαδικασία να διαφωτίσει πτυχές της υπόθεσης αλλά και να ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς έλαβε χώρα στο εξοχικό.

Επιχείρησαν να τους λιντσάρουν

Ένταση επικράτησε έξω από το δικαστικό μέγαρο όταν υπήρξε η πληροφορία ότι οι κατηγορούμενοι αποχωρούν από το την πίσω πόρτα του κτηρίου και κόσμος που είχε συγκεντρωθεί εκεί επιχείρησε να πλησιάσει το σημείο με στόχο να τους λιντσάρει.
rodos foititria7
Δείτε το βίντεο: 
Νωρίτερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ένας άνδρας κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο δικαστικό μέγαρο όπου και προσπάθησε να φτάσει τους δύο κατηγορούμενους με σκοπό να τους λιντσάρει.
Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο: dimokratiki.gr, ΣΚΑΪ, rodiaki.gr
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου