Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Γύρω απο την tv:Μικρή οθόνη, μεγάλη δύναμη

Κάποια στιγμή καλό θα ήταν να περιοριστεί η έκπληξη που μας χαρακτηρίζει ως έθνος απέναντι σε γεγονότα τα οποία εξηγούνται βάσει λογικής και φυσικά είναι αναμενόμενα. Σε αυτές τις εκλογές για πολλοστή φορά κάποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» με την επιτυχία των τηλεαστέρων ή εκείνων που έγιναν αναγνωρίσιμοι από την τηλεόραση.

Είναι τουλάχιστον παράλογο να δηλώνουμε έκπληξη απέναντι στη δύναμη της τηλεόρασης. Ή, για την ακρίβεια, απέναντι στον βασικό μοχλό ανάδειξης προσώπων και συνηθειών σε αυτή τη χώρα εδώ και μια δεκαετία. Και φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τους εμπλεκομένους με την πολιτική. Ενας
αξιόλογος ηθοποιός, ο Τάκης Σπυριδάκης, έγινε talk of the town έπειτα από χρόνια όπου βρισκόταν στην αφάνεια.

Αρκούσε ένα διαφημιστικό σποτ με τον ίδιο σε ρόλο προέδρου-λαμόγιου για να ξαναλάμψει το άστρο του. Ενας ταλαντούχος καλλιτέχνης, ένας νέος ηθοποιός με μεγάλη πορεία στο θέατρο, ο Θανάσης Αλευράς, χρειάστηκε να συμμετάσχει σε ένα τηλεοπτικό σόου για να τον μάθει το ευρύ κοινό. Το παράδειγμα επαναλαμβάνεται και φέτος με την περίπτωση της Νάντιας Κοντογεώργη. Ο ρόλος της στο «Κάτω Παρτάλι» δεν την έκανε απλά διάσημη. Τη βοήθησε να εξαργυρώσει σπουδές και πολυετή πορεία και να κερδίσει επιτέλους πρωταγωνιστικό ρόλο σε φιλόδοξη θεατρική παραγωγή. Στην Ελλάδα λοιπόν αν θες καριέρα, βγες στην τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου