Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δεύτερος κωπηλάτης πεθαίνει από λευχαιμία σε λιγότερο από έναν μήνα


Νέος θάνατος αθλητή από λευχαιμία, αυτή τη φορά του κωπηλάτη Στρατή Αλεξίδη, ο οποίος έχασε τη μάχη με το θάνατο, μόλις δέκα ημέρες αφότου εισήλθε σε νοσοκομείο της Νορβηγίας, όπου διέμενε, λόγω καλπάζουσας μορφής λευχαιμίας. Ο Αλεξίδης ήταν 26 ετών και είναι ο δεύτερος αθλητής που πεθαίνει από λευχαιμία σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Είχε διακριθεί στο παρελθόν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, κατακτώντας πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Είχε συμμετάσχει στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε καταγράψει παρουσίες και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Τους τελευταίους του αγώνες τους είχε τρέξει το 2009. Έκτοτε είχε εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του.
Στις 11 Ιουνίου, πέθανε χτυπημένος από την ίδια νόσο ο πρωταθλητής του κανόε καγιάκ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. O θάνατός του έχει προκαλέσει την έντονη διαμάχη του προέδρου της Ομοσπονδίας, Αντώνη Νικολόπουλου και του προπονητή του Βασίλη Διάφα, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι ο αθλητής του δεν είχε υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, καλώντας πολιτεία και εισαγγελία να παρέμβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου