Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Φωτιά το πόρισμα για τα «κόκκινα» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου! «Καίει» τον Φιλιππίδη: Αν πήρα ένα ευρώ, να πάω φυλακή! Μπήκα πλούσιος στο Τ.Τ

 

 

- Την άλλη εβδομάδα θα επιστρέψει ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ
- Ο Άγγελος Φιλιππίδης θεωρείται καταζητούμενος αφού έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του
- Μίλησε για «συνωμοσία» γύρω από την υπόθεση του Τ.Τ. - Επιτέθηκε στους εισαγγελείς για το πόρισμα καταπέλτη
- Επανέλαβε πως «θα ξαναέδινα τα δάνεια»
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Το εισαγγελικό πόρισμα της Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που έδινε σε επιχειρηματίες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι κόλαφος για τον πρώην πρόεδρό του, Άγγελο Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (όταν αποχώρησε ο Άγγελος Φιλιππίδης) εκταμιεύτηκε το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, ύψους εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να έχουν δοθεί οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Η συνολική ζημία του Τ.Τ., σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, ανέρχεται στα 346.904.467 ευρώ. Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται ότι ο κ. Φιλιππίδης καταχράστηκε τη θέση του για να αυξήσει περιουσίες τρίτων, ενώ για να πετύχει τη συμμετοχή του Τ.Τ. σε θυγατρική εταιρία συγκατηγορούμενού του επιχειρηματία «παραπλάνησε ακόμη και τα μέλη του Δ.Σ.».

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. φέρεται να διαθέτει χρήματα στο εξωτερικό, σε τόπους και με μορφή που δεν είναι ακόμη γνωστή. Σύμφωνα με το πόρισμα τον Σεπτέμβριο του 2008 ο λογαριασμός του στην τράπεζα Millenium τροφοδοτήθηκε με τρία εμβάσματα ύψους 3.273.200 ευρώ, που κατά τη φορολογική του δήλωση προήλθαν από πώληση μετοχών τραπεζικής εταιρίας στο Μαυροβούνιο.

«Μπήκα πλούσιος στο Τ.Τ. – Αν έχω πάρει ένα ευρώ, να πάω φυλακή»


Μετά το πόρισμα καταπέλτη, το οποίο μεταξύ άλλων τον χαρακτηρίζει και ύποπτο φυγής, ο Άγγελος Φιλιππίδης, με δηλώσεις του σε πρωινές εκπομπές επανέλαβε πως θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις. Άλλωστε, θεωρείται καταζητούμενος.

«Την άλλη βδομάδα, θα βρίσκομαι πίσω. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Είχα προγραμματίσει ταξίδι ενός μήνα και τελικά θα μείνω 10 μέρες. Άμεσα θα γυρίσω», είπε, αν και δεν προσδιόρισε ακριβώς το πότε θα επιστρέψει.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως είναι επιχειρηματίας πάνω από 20 χρόνια, έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα από το 1999 και μπήκε «αρκετά πλούσιος» στο Τ.Τ. «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει φορολογικές δηλώσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ», είπε
Στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Άγγελος Φιλιππίδης μίλησε για «συνωμοσία γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» και τόνισε ότι «όλα τα χρήματα είναι φορολογημένα, δηλωμένα, στο πόθεν έσχες και παντού».

Επανέλαβε ότι «ζήτησα από τις εισαγγελείς να με φωνάξουν, πριν δυσφημίσουν έναν άνθρωπο. Πήγα παντού. Μου είπαν δεν θέλουμε εξηγήσεις, αν σε χρειαστούμε θα σε φωνάξουμε. Δυσφημούν οριστικά τη ζωή μου, σε έναν λαό που πεινάει».

«Αν έχω πάρει έστω κι ένα ευρώ, να μπω φυλακή» είπε και πρόσθεσε πως «θα έρθω στην ελληνική δικαιοσύνη και θα δώσω εξηγήσεις ένα ένα για τα δάνεια. Τα δάνεια δόθηκαν σε συγκεκριμένες συνθήκες και θα τα ξαναέδινα. Μια ποδοσφαιρική ομάδα μπορεί να κάνει και νίκη και ήττα. Αν ήταν στημένο το παιχνίδι και αν έχουν δωροδοκηθεί άνθρωποι να μπουν φυλακή».
Ζήτησε ξανά η κατάθεσή του να γίνει μπροστά σε κάμερες για να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός
Όλα έγιναν νόμιμα, τόνισε και πρόσθεσε πως η υπόθεση είναι κατασκευασμένη, χωρίς να πει ποιος κατά την άποψή του κρύβεται από πίσω. «Εγώ δεν έχω δυνατότητα να παρακολουθώ τη διακίνηση του χρήματος. Αυτό που μπορώ να δω είναι ότι όταν φεύγουν τα χρήματα από την τράπεζά μου, δεν πάνε σε κάτι εντελώς άσχετο».

Αναφερόμενος στην «τρύπα» του Ταμιευτηρίου, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα για κανέναν και όλη η υπόθεση είναι χωρίς στοιχεία και στον αέρα.
Για τα δάνεια στον επίσης κατηγορούμενο επιχειρηματία Γριβέα, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι τα δάνεια τα έδωσε το 2009 και σημειώνει ότι το 2010 όλα ήταν καλά και με έκθεση της ΤτΕ του 2011 ανακαλύφθηκαν τα προβλήματα.

«Μία από τις διαφημιστικές που έπεσαν έξω, ήταν και του κ. Γριβέα. Γιατί ασχολούνται μόνο με τα δάνεια που έδωσε το ΤΤ και όχι με τις άλλες διαφημιστικές;», αναρωτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου