Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Γύρω από την tv:Ωραίοι άνθρωποι, ωραίες συνεντεύξεις!

Ο Στέλιος Μάινας δεν έχει κάτι να αποδείξει. Εχει διανύσει πολλά «χιλιόμετρα» στο θέατρο και στην τηλεόραση, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, έχει ταλέντο και κυρίως έχει ήθος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Το Πρωινό» (ΑΝΤ1) απέδειξε όλα τα παραπάνω για ακόμη μία φορά. Καλεσμένος των Γιώργου Λιάγκα και Φαίης Σκορδά ο ηθοποιός και συγγραφέας μίλησε για όσα προβληματίζουν τον μέσο Ελληνα, για όσα καταγράφονται γύρω μας, για όσα συμβαίνουν και για τις βαθύτερες αιτίες τους.

Σε μία εξαιρετική συζήτηση, η οποία ομολογουμένως επετεύχθη και λό
γω των εύστοχων ερωτήσεων, ο Στ. Μάινας δίχως μιζέρια, δίχως να οικτίρει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και ο ίδιος και οι περισσότεροι εξ ημών, έδωσε τις δικές του απαντήσεις αλλά πάντα αφήνοντας ένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Αλλωστε η απουσία αλαζονείας και ισχυρογνωμοσύνης, η παντελής έλλειψη ναρκισσιμού είναι συνέπεια και χαρακτηριστικό βαθιάς μόρφωσης και παιδείας.

Σε μία τηλεόραση όπου φιλοξενούνται κατά κύριο λόγο αρκετοί διάττοντες αστέρες, αμόρφωτοι και θρασείς εκπρόσωποι της φούσκας του lifestyle, ένας ηθοποιός εντυπωσίασε με τη σεμνότητα και την ευστοχία του.

Εδώ προκύπτει κι άλλο ένα θέμα. Αυτό των προσώπων που επιλέγουν να φιλοξενήσουν οι πρωινές και όχι μόνο εκπομπές. Η περίπτωση Μάινα, και όχι μόνο, είναι ένα καλό αντίβαρο στο κουτσομπολιό και στην ανοησία των πάνελ αλλά και στη ματαιοδοξία που ξεχειλίζει από τις μόνιμες στήλες τέτοιων εκπομπών.


Οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 μπορούν και έχουν κάνει και στο παρελθόν αρκετές επιτυχημένες συνεντεύξεις και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην προσαρμογή του ερωτηματολογίου πάνω στον καλεσμένο και στην «επιθετική» τακτική τους. Ετσι επιτυγχάνεται η ισορροπία σε όλα τα επίπεδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου