Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Επεισόδια στην Ειδομένη: Πρόσφυγες συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Λίγο μετά τις 20:00


Περίπου 300 άτομα έσπρωξαν εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι αντέδρασαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης

Μεγάλη ένταση επικράτησε την Τετάρτη το απόγευμα στον καταυλισμό της Ειδομένης, όταν μία ομάδα προσφύγων συγκρούστηκε με δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας. 

Λίγο μετά τις 20:00, περίπου 300 άτομα επιχείρησαν να μετακινήσουν ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τους αστυνομικούς. Οι τελευταίοι αντέδρασαν με χρήση χημικών, διαλύοντας προσωρινά την ομάδα των προσφύγων.

Η ένταση φάνηκε να κατευνάζεται. Στη συνέχεια όμως, τα 300 αυτά άτομα επανήλθαν και συνέχισαν να σπρώχνουν το βαγόνι προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να γίνει εκ νέου χρήση χημικών, ενώ οι πρόσφυγες πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς την αστυνομία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, έγινε και περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters, μετά την επίθεση που δέχτηκε, η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους πρόσφυγες και μετανάστες από τις γραμμές του τρένου. Στην προσπάθεια αυτή, έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, με συνέπεια πολλοί από τους πρόσφυγες να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα και να μεταφερθούν στα πρόχειρα ιατρεία για την παροχή της απαραίτητης βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου